30 November 2011

Back To December

Assalamualaikum.
Header aku takdak kena mengena dengan org yg hidup atau yg sudah meninggal. And takdak jugak kena mengena dgn mood aku ka apa ka. Skgi org kata aku dok bercinta pulok dah. Bukan na. Aku saja nk tukaq header and jadilah seperti header kat atas tu. Ya, ayat tu /iloveu/ memang takleh blah --" Aku sedaq. Kalau ada sapa-2 tk berkenan ngn header tu. mintak maap lah ea. Aku buad header tu bukan utk menyenangkan hampa. So, sukati aku la. Kan kan kan?

Hmm. Lama aku tk update kan? *tipu* Baru sehari aku tk update. Hihi. Takdak idea lha. Tengok post aku yg lepas-2 ne pon pasai Giveaway ja. Aku amat ke-kering kontang-an idea saat ini. Kalau kena buad karangan 200 patah perkataan la ne, mau pengsan aku. Harini 30 November. *semua org tau* Esok dah 1 Disember. Kejap je kan, cuti aku tinggai sebulan je lagi. Macam lama ja ekh? Tpi pejam-celik-2, dah masuk tahun 2012. Ouhh, jgn cakap pasai tahun baru lha. Hw aku haram tk sentuh lagi T__T

Dua tiga hari ni aku dok edit blog je. Hoho. Mau ada org mintak tlg edit blog, laju je aku cakap oke. Tpi, bila bab homework, malas pulak nk buad. *apekepelik budak ne* Kesian kau hw, aku k pandang oun kau cuti ne. Tersadai lah kau kt ata meja tu. Entah bila aku nk bukak buku. Tak sedaq-2 yg taon depan ne aku dh nk amek PMR. Huuu~

p/s ; kawan aku dh rajen online la ne. I'm not alone kt efbee. Haha xD
; tajuk tu pakai letak ja >-<

28 November 2011

Giveaway From Korea and Sydney

Yeyeah ! Hari-hari aku update pasai join giveaway lah gamaknye. Oke, macam biasa, jum tegok banner dea.


Colour colourful banner dea tuh. Klik banner utk join ea semuaa. Jum tengok syarat-2 dea.
Syarat-syarat giveaway ;
1. Buat satu entri dengan tajuk di atas, letak banner comel tu & link-kan ke entri ini.
2. Kalau nak tag kawan, anda sangat dialu-alukan untuk berbuat demikian. Kalau tak nak pun takpe, tak tolak markah pun. (:
3. Kalau korang nak follow blog ini, dipersilakan. Kalau tak nak follow pun takpe, still tak tolak markah (:
4. Hantar link ke entri anda di ruangan komen entri ini sebelum 25 Disember 2011, jam 2:00 petang.

Nak tag ; http://dingdondding.blogspot.com/ and sesape jelah yg rajin join giveaway ne ^^ Baibaibai. Assalamualaikum ;]


27 November 2011

[11 11 11] 1st Giveaway Myna

Hikhok. Tadi aku ber-blogwalking. Jumpa lah giveaway ne. Nak join nak join ! 
Ni banner dea.


*klik banner utk join*
Due date dea 30 November ne. Fiuhh~ Naseb sempat lagi. Kan kan?
Nak tag dekat ; Nasihah , Kady and Hidayah.
Baibaibai. Dah pukul 11.45 malam ne. Gudnite ;)

Sembang-2 wif Amni !

Assalamualaikum. Hallo hallo. Blog aku acane? Loading dea cepat ke idok? Fiuuu~ Tetiba pulok tanya soklan gini. Hihi.

*kawaii ! loikee <3*

Oke-2. Tadi dok bergayut di telepon ngan amni. *kami bukan monyet nah* Hakhak. Amni lettew, telepon kami. Lama aehh tk sembang ngn dea. And, amni teramat sangat bijak. Telepon kami guna ncet mak dea. Baguss kan? Ncet dea ada kedit, tpi expired. Huahuahua. K, nonsene. Ekceli, kami un tatau nk buad apa. Terlampau bosan dok kt umah. Naseb amni tepon tatsat ne. 

Amni tepon sbb tanya kami pasai Folio BI. Haeshh. Rupanya dea taktau papa un pasai folio tu. Dea bukak blog kami, terus dea tepon tanya. Naseb dea bukak blog. Mau tidak? Tunggu hari pendaftaran ne gamaknya baru dea nk tau pasai folio tu. Thehee~ *padan muka* Dahtu, dea letak nfon kejap. Sakgi dea tepon balek. Ngeh-3.

Lepastu, dlm 5-10 minit.. Dea tepon balek, guna ncet ayah dea pulok. Baguih betoi minah ne. Dea ajaq aku cara nk buad folio tu. Se-simple yg mungkin. Haha. Kan aku dh cakap, amni tu sifu aku. Terbaekk lha idea dea. Tenkiu tenkiu. Senang idop aku! Selesai dah separuh masalah aku. Alhamdulillah :')


Bila 2Ali nk buad reunion neh? Tk sabaq nk jumpa hampa semuaa! 

26 November 2011

Giveaway by Fasihah Latif and Aida Shafiena

Assalamualaikum. Ya, bagus kau kady, tag aku noh? Tkpa lah. Aku tengah rajin ne, kita join saja. Err, giveaway tu apa? *sadis gilo minah ne, tutup muka* Huuu.

*klik banner utk join*

Cunn abeh banner tu. Hadiah-2 pulok awesomee gilo! *agak hiperbola di situ* Err, sudah-2, aku nk tag dekat atikah dgn adilah. Done!

24 November 2011

A Thousand Years


Olla. Hai. Assalamualaikum (: Hee~ Aku tukaq template pulok. Still use denim meh. Template laen tk reti nk edit lagi. Huu. Budak baru belajaq lah katakan? Y^Y 
Tema kali ni ala-ala vintage plus emo siked. 
Haha.Tema ciptaan aku tu. Sukati aku lah kan? Hmm. Semalam dok skype-ing ngn Najwa. Lawak kod.

Wei. Aku dah jatuh cinta dengan lagu A Thousand Years - Christina Perri. Hoho, ni pengaruh hg la Nafiez! *hoho, lawak ja Nafiez* P habaq wtpa tah pasai lagu tu kt aku? Tengok la ni, aku minat dah lagu tu. Sampai hari-2 kena dengaq. Cena nk download lagu tu hah? Err, dah la aku ni jenis malas nk tunggu mau jenis download berejam tu. Hukhuk. Tolong aku!


I fell in love with this song (!) ♥
Music video dea ni, sedih la T__T Aku nk tengok cita the Twillight Saga-breaking dawn tu ! Huu. Ada sapa-2 nk belanja aku tengok cita ne dak? *angkat kening* 
I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I love you for a thousand more
*part yg paling aku suka* hee~ Mau boleh dok ulang-2 kt ctu ja. Hakhak. Mesti hampa kata aku ni jiwang kan? Lantak aku lah. Aku mampu. *bak kata Kady* Huu. 
Islam datang bukan untuk berkata: “Jangan menyintai dan buang perasaan cinta itu”, tetapi datang dengan mengajarkan kita bahawa andainya kamu jatuh cinta, maka barhati-hatilah agar cinta itu tidak membuatkan kamu terpesong daripada kebenaran.
Islam juga datang bukan untuk mengatakan kepada kita: “Jangan kamu membenci sesama kamu”, tetapi datang untuk mengajarkan andainya kamu membenci seseorang maka biarlah berpada-pada jangan sampai membutakan kamu daripada kebenaran.
*status kelmarin.* K, bai-3. Sila tinggalkan minah ini berjiwang sendiriannya ;p 

23 November 2011

Tokbon -,-"

Hee. Tokbon! Amende tuh? Tokbon tu sedare kepada nenek kebayan yg duk kat Paris tuu. Haha. *jangan dok caya aehh* Nk tau maksud tokbon? P bukak kamus dewan edisi terkini, halaman ke-200. Jumpa dak perkataan tokbon tue? Jumpa? Bagus lha! Tk payah aku gtau dh kan? Maksud tokbon dlm kamus hidup aku plus kengkawan aku ialah ; orang yg suka gtau berita-2 pasai kawan-2 dea kt cekgu-2. Sedikit sebanyak yg aku taw lha! Sapo lah reka nama ne noh?  Boh laa nama hok sedap lagi. Haha.

*penulisan post kali ini tergendala sebentar akibat ber-Skype-ing dgn makcek Najwa plus pakcek Nafiez*

Yeah! Sambung-2. Aaa. Dekat sekolah aku ada tokbon ne. Dea kawan aku pulok tu. Perempuan oke? Teciann kt dea. Budak-2 laki selau panggei dea tokbon. Huu T__T Kesian dea kan? Salah ka apa yg dea buad? Membantu cekgu-2 dlm membanteras jenayah masalah disiplin para pelajar tu. Baek kan apa dea buad? Tpi tulaa, mesti ada yg tk suka ngn apa yg de buad. Tmbah-2 lagi kalau org yg 'hot setap' gitu kt kolah. Mesti depa peymess dekat cekgu-2 aite? So, kdg-2 depa ingat tokbon ni lha g dok gitau kt cekgu. Tpi tk semestinya aite? Tk semua benda cekgu-2 tu tau dari tokbon tu. And jgn lha dok kutuk-2 tokbon tu pulok. Siap memulaukan depa lagi. Patut kah? Huft. *emo pulok dah* Err, aku bukannya nk bela tokbon tu k? Jgn marah aku. And jgn mai serang aku pulok. Takutt (!) Hehe.

Oh, aku saja ja bukak cerita pasai tokbon. Bukan apa, sebab tadi ada org kata aku ni pun tokbon gak. Kan Nafiez kan? Erk. Terkejut eden. Tpi dea kata, tu masa form1 tu. Dea kata lagi, pantang budak laki masuk kelas aku ja, aku tulis nama. Hahaha. Aku dah ingat! Nak tegelak teguling-guling terlentang-lentang aeh aku lepas dea habaq lagutu. *over acting* Dulu kelas aku saja yg campoq. So, aku memang pantang lha kalau budak-2 laki masuk kelas aku. Hok jenis masuk pastu keluaq tkpa lah jugak. Ni tidak, jenis masok, pastu merosak harta benda awam kelas aku pulok. Mentang-2 lah kelas kami lawa. Hampa jeles lettew kan? Haha. Aku ngaku dulu aku tokbon. Aku selalu habaq macam-2 kat Ustazah Faridah. Tpi, aku rasa semua yg aku habaq tu pasai kelas aku ja. Yg laen tadak. Hoho.


Got you Tokbon ! Haha *joke*

Sampai lha tadi. Baru aku taw yg aku ne tokbon. Iyolah~ Sapa nk tau dea tokbon kan? Tambah-2 lagi thun lepasni kelas aku ja yg campoq. Mana lah aku nk tau pasai budak-2 laki kelas laen --" And aku baru tau jugak, ada orang yg benci sangat-2 kt aku sbb perangai tokbon tu *gelak sampai keluaq air mata* Best jugak jadi tokbon ne. Oitt, jagn ingat aku jadi tokbon pulok. La ni aku dah matang. Takdak nk jadi tokbon-2 dah la! Cukup la aku merapu malam ni. Bai-3, Assalamualaikum :)

22 November 2011

Patutkah aku ?


Heee~ Patutkah aku? Hmm. Patutkah apa eh? Err, ceni, aku rasa mcm dah malas nk ceburi blogger world ne. Aaa. Aku dah bosan la! Nk edit blog pun malaih dah eh. Biaq je lah ceni. Aku tau, memey buruk kn? Kan? Tapi, tdi aku tgok follower aku dh ada 194 org! Haitt. Sayang pulok nk delete bog ne. Takkan nk biaq saja tanpa berupdate. Oh, no no no! Aku tk suka tengok blog aku bersawang. Tpi, sejak semenjak cuti sekolah ne, aku dah tataw nk update pasai apa. Kalau waktu kolah ritu ne, boleh la aku update pasai keriuhan kawan-2 aku tu. Tapi tapi. La ni? Keja aku dok mengadap muka buku plus blog saja. Dah le kawan-2 aku jenis cuti, cuti semuanyaa lah. Sampai efbee pun tk bukak! Bagus lha kan? -,-

Auchakk. Harini, aku explore macam2 guna netbook neh. Aku baru ja install skype. And baru ja buad account skype. *sadis* Ahaha xD Whatsoever? Add lha aku : aisya.fatihah26 Pastu pastu, nanti kiteww skyping sama-2 ekh? Tadi sempat chat ngn cody simpson *throug skype oukeh* Kami dua-2 sama-2 bosan! 3 post sajaa dea update tiap-2 bulan. Boleh lha. Janji update, kan kan? So, dengan ini.. Aku tk jadi nk stop ber-blogging. Ahaha. *cakap tk serupa bikin daa* Peacee yo~! And, harini jugak, aku kenai satu laman sosial yg baru lha. Jom ramai-2 pakat sign up (!)

Facebook 'versi Malaysia'


kbai. Assalamualaikum (:

21 November 2011

Tahniah Malaysiaaa !

Yeah !! Dengan ini.. saya berbangga menjadi anak Malaysia. Ngeh ngeh :p *mau kalah, tak update la blog ne* Hee~ Tahniah pasukan Malaysia ! Mula mula aku pun dah fedup tgok bola tu. Tak gol pung! Err, aku bukan tengok pun. Aku dengaq sajaa. Aku maen game lah. Maen game syiokk agi der ~! Huahuahua. Ehemm. Malaysia menang 4-3 ! Tahniah tahniah! Walaupun aku tadak sangat semangat kesukanan, tpi bila menang, aku ngaku lah jugak kata aku minat bola. Pfft. Kbai. Short post saja :p


20 November 2011

20/ 11/2011

Kemana kamu menghilang wahai sahabat sahabatku? Yeah! Mau tanya kady ne, sah dea jawab : "depa nak cuti." Hmm. Bagus la jawapan tu =,= Terbaekk punya jawapan. Semua pakat tk online. Tinggai aku sorang sorang ja dok stalk wall hampa noh? Wei, aku bosan la! Hampa tk kesian kt aku ka woi? Aku nk chat ngn hampa ne. Kesian kawan hampa ne. Dea dh start cakap ngn screen netbook dea dah. Mau taon depan jumpa, belain dah jadinya budak ne. Hoho :3

Hah. Semua pakat hilang! Hidayah dah deact fb. Najwa pun sama, tpi tkpa. Dea dok online guna fb 'invisible' dea. Dapat jugak chat. Err, aku nk deact fb jugak! Tpi takleh la~ Amni plus Nasihah? Dua dua macam berjanji tkmau online nmpak? Hmm, sepakat membawa berkat =,= Husna? Tetengah malam baru nk kelih dea online. Ni mesti kes curi curi online ne, tkmau bagi kantoi ngn mak dea. Haha :p Husna, aku melawak ja nah? 

Kerja rumah terancang BI ! Banyak woo~ Nasib lah kan? Essay ada 12, summary lak 10. terbaekk lah kan? Mau aku? 1 essay pun amek masa seminggu. Haha. Bila nk start buat pon tatau. Dok online ja kerja dea. Hmm, Folio Literature lagi. The Railway Children ♥. Kbai, nk oud sudaa. Menunggu org online, tpi dea tk online2 pun. So? Kita oud je laa. Petang ni online balek. Nak p buat keja BI tu! Semangat ne~ Hihi :]

Tarikh harini lawaa doe! 20/11/2011 Buat tajuk p lahh. Tataw nk letak apa dah :p

19 November 2011

Cuti VS Sekolah

Assalamualaikum, baru sehari cuti sekolah. Aku dh bosan dok kt rumah. Tadak nk buad apa. Aku nk p sekolah la! tk bermaksud aku nk p sekolah utk belajar k? Tpi aku nk p jumpa kawan kawan aku. Awat tah tahun ne aku rasa laen ja. Hmm. Oh ya! Btw, ada org melawat blog aku neh. VVIP doe. Haha, melawak ja. Ne, cik Az Zahrawaani melawat blog aku. 


Haha. Kantoi lah ne Azzah. Sebab dea minat BEN 10! Hehehe~ Cena Azzah taw URL blog kami ne eh? Aku ada bagi ka? Hmm, tak ingat pulok. Takpa takpa. Bukak ja blog ne, bukan ada rahsia pun :D 

And satu lagi, aku dah tak deact fb aku. Ciss, baru ja nk buad mogok tkmau online fb. Ada org kacau line betoi la. Haha. Isk, bila Najwa nk online neh? Rindu laa nk chat! 

18 November 2011

♥ 2 Ali '11

Hmm, aku sedih. Harini semua pakat update pasai hari last sekolah kn? Aa. Aku nk update jugak! Tpi, seyes, harini mood aku dah hilang. Aku makin sedih dan sedih! Tadi hidayah msj aku, tpi aku nk tidoq. And aku tk reply msj dea. Mesti dea terasa kan? Hmm, salah aku jugak. Then, aku online efbee, dri pukul 2 kot smpai lah la ne. Sebab? Semata mata nk tunggu org tu online. Tpi, aku tetidoq lah pulak. Tetiba aku terjaga, teroih online! Dea baru aj lepas online dekat setengah jam yg lalu and now dea dah tk online. Arghhh! #hangrasaakurasaapalani? Stresss kot! Dah la, mau org baca post ne pun dh rasa stress sma apa? 

K, tadi kat sekolah, atau lebih tepat lagi, kt 2ali. Kami buat mcm cabutan bertuah k? Letak hadiah yg kami bawa kt meja tu, then lekat numbe! Yeah. Best lah jugak! Walaupun budak laki dua tiga org ja yg bawak adiah tu. Ciskek betol lah kn? Haha xD Ada satu hadiah tuu, aku + kami semua admiree sesangat! Hadiah kotak pensel. Comel je~ Hehe. Rupanya tu hadiah yg Erfan bawak! Haha, oke lah kan? Boleh guna utk taon depan :D 

Aku dpt numbe 20! Hadiah tu Azzah yg bawak! Amende lah benda tu kn? Pembalut dea gambaq Smurf. Alahai~ comel je. Then aku bukak lah. Well, bukan aku ja yg bukak, semua pakat bukak. Haha. Rupanya file! Oke lah tu. Boleh guna! Thengs Azzah :) Then, hadiah yg aku bawak tu, dpt kt Adilah! Hmm, harap dea suka lah kn? And, thanks jugak kt Salsabila. Sebab dea yg membantu kami tadi ne. Hehe. Tkpa tkpa, dea bakal jadi budak 3ali taon depan! 


Amende nih? Haha. Ni lah penanda buku utk kami semua! Budak 2ali ! Ne semua atas idea Amni Atiqah. Digabungkan dgn usaha sama aku lah. Aku edit k? Aku taw lah huduh. Tkpa tkpa, depa tk komen papa pun. Then, atas sponsor Ku Nur Zawani membeli riben. Jadilah penanda buku yg lawa comot ne. Muahaha XD Nilah kenangan utk kami semua :'>
ILOVEU 2ALI '11
Benci benci kat kelas ni pun, aku sedih woi nk tinggai kelas ne. Rindu aa kt kelas yg riuh rendah ne plus nakai plus skema ne. Hahaha. Woi hampa semua, jumpa agi tahun depan nah! Kita amek PMR sama sama k? 

17 November 2011

Jamuan ! Hadiah dan Kawan ♥

Assalamualaikum :)


Yeah! Jamuan harini. Awesome ♥ I likee ! Hihi. Mula mula agak kalut lah jugak en? Dgn parents mai amek duet rm100 tu. Whoaa! Masyukk. And amek result tu. Hmm.  Tau dah result. Tadak nk terkezut aeh. Besa ja. Err, banyak gak orang balek sekali ngn ibubapa. Adalaa dua tiga kawan2 aku yg terpaksa balek kn? Nk buat gena. Tkdak rezeki hmpa nk join jamuan kita ne. Takpa takpa. Laen kali leh buat lagi kan? Haha.

Wee~ Banyak gak gambaq2 yg kwn2 aku tangkap tadi ne. Well, depa bawak kamera kan kan? Tapi aku takleh letak aa. Sebab? Aku tkde kamera k? Aku bawak nfon murahan ja. Sedih sedih. Hmm. Jamuan? Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar :D Kenyang dah aehh. Makan nasi ayam, lontong, cheese cake.  Lepas dah abeh jamuan, aku + amni ada agenda tersendiri. Muehehe. Kami p CMart doe! *tk sangka mak aku bagi p* Bukan nkmi dua ja, dayah ngn wani pun join gak. Alah, bukan wtpa pun. P FirstTouch ja. Kmi p beli hadiah hadiah utk esok ne.

Ciss. Idea Erfan lettew. Nk wt tukaq2 adiah pulok. Amni pun sokong. Siap nk buat mcm cabutan bertuah segala. Haduiyy~ Banyak sungguh idea depa depa neh. Aku taktaw papa. Camna depa suruh, aku buat ja. Nk taw dak aku beli apa? Err, mna leh bagitau. Haha. Tunggu esok aa, spa yg dpat adiah tu, dea tau lah. Kan kan kan? Tpi, mau boleh, aku nk hadiah Amni. Balut kemainn lawa. Tpi tataw benda apa. Tak sempat nk tengok. 

Aku bukan beli hadiah kt orang ja. Kat aku pun beli gak. Biaq aa. Dpt duit kan? Aku beli buku tu. Baek tak? Hihi. Jangan tipu tehah. Aku beli komik lah. Terbaekk lah komik tu. Sukaa ♥ ! Kibai. Penat lah. Esok hari last aku p sekolah utk tahun 2011. Hari terakhir jadi budak form2 yg nakai plus gilagila. Haha. 
esok 18/11 kan? hmm :/

16 November 2011

Doa Perpisahan :')

Assalamualaikum. Hihi, update lagi. Hmm. Aku update ne pon sbb nk post lagu ja. Kk, buat kawan kawan aku ne. Play aa lagu kt bawah ne. Dengaq n hayati lagu ne betoi betoi. Aku nk post kt fb tpi dah dea deact fb, cena nk dengaq kan? Takpa takpa. At least dea boleh bukak blog aku ne and dengaq! 



Tiap tiap hari aku dengaq lagu ne. Ada maksud yg tersirat dan tersurat dlm lagu ne. Huhu :')
Kbai. Aku nk p buat kek coklat utk jamuan esok! 

Kan Ku Utuskan Salam Ingatanku
Dalam Doa Kudusku Sepanjang Waktu
Ya Allah Bantulah HambaMu

Senyuman Yang Tersirat Di Bibirmu
Menjadi Ingatan Setiap Waktu
Tanda Kemesraan Bersimpul Padu
Kenangku Di Dalam Doamu

Semoga Tuhan Berkatimu

Andai Itu Takdirnya

Tiap hari aku mesej kau. Tapi kau tk pernah balas pun. Hmm. Kenapa? Kenapa? Kenapa dgn kau ni fatihah? Stop it! 



Wee~ Esok kelas aku baru nk buat jamuan. Yeah! Lambat kan kmi buat? Hmm. Salah siapa? Aku ke? Yeah. Semua salah aku =.= Bagus la. Kan kan? Elok elok je kami smua rancang nk buat jamuan esok ne. Elok lagi rancangan cikgu cikgu tu. Esok ne ade majlis penyerahan rm100 kt murid2 ape tu. Then, ada majlis bagi result kt ibubapa what so ever. Huft. Err, msa cekgu bagitau tu, kmi semua dh takleh kosentret dah! Semua pakat dok bincang, nk wt gena besok ne. Tolong tolong! Aku stress doe. Huhu. Tu satu problem. Hmm.

Satu lagi masalah muncui! Wadeheck betul lah ken? Esok jugakk, kami semua akan p ke kelas yg kmi akn duduk tahun depan! Hmm. Parah! Masalah ne lagi lah parah. Sedih. Sedih. Nak nanges aa. K, i'm gonna lost my bestfriend! Err, nama d sensored kan k? Takleh gtau. If sapa yg tau tu. Diam diam dah la. Hmm. Bukan tahun depan ne takcampoq ka? Aku prefer dok 3asma drpd dok kelas 3ali! Meluat kot. Huhuhu. Boleh dak aku nk mintak tukaq kelas? 

Dahtu, kawan aku takdak pulak. Aaa, lepasni semua rahsia rahsia masalah aku, aku nk share ngn sapa? Dea ja yg paham aku! Dea ja yg tau perangai aku ne camna. Aa, aku kuat emo k? Dea ja boleh handle aku. Hmm. Aku akan rindu nk dok tepi hang. Nak buat keja gila ngn hang. Takpa takpa. Nanti hari hari aku p meloncat kat kelas hg nah? Tunggu na, tpi jgn halau aku lak! Hihi :3 Takpa takpa,walaupun kta tk sama kelas tahun depan. Hang belajaq leklok nah! Nanti form4 kita dok kita dua lagi nah? 
Hang ngn aku ngn kita semua kena dapat 9A PMR nah!
*ayat tunggang tebalek*


Hmm. Apa lagi aku nk update eh? Haa. Mintak mintak jamuan esok ne berjalan dgn selancar lancarnya. Amin. Mau kelam kabut? Parah aku! Hampa taw dak? Hmm, hampa tktau! Aaa, banyak masalah yg aku kena handle la ne. I need someone beside me now ! Oyeah. Title tu aku copy tajuk novel. Tataw nk letak pa dah. Biarkan je lah :p Kibai. 


p/s : Nurul Hidayah + Nurfatin Farah Husna, takpayah la deact fb. Hmm. Sedih sedih :/

15 November 2011

If One Day . .


If one day u feel like crying.
Call me . .
I don't promise . .
that i will make u laugh.
But I can cry with u.

If one day u want to run away.
Don't be afraid to call me.
I don't promise . . 
To ask u to stop.
But I can run with u.

If one day u don't want to listen to anyone.
Call me . .
I promise to be there for u.
And I promise to be very quiet.

But if one day u call me . .
And there is no answer.
Come fast to see me.
Perhaps I need u.

I 
LOVE
all 
MY FRIENDS!

kbai. Aku taktau nk update apa sebenaqnya. Blank. Otak aku blank! Lagi tiga hari aku ngn kengkawan aku kt kelas 2ali. Yeah. Apa aku rasa ne? Sedih ka? Happy ka? Please aa. Aku benci kelas tu. Ada faham? Haha. Tahun depan, kita dok kelas 3asma rite? Takpayah jumpa budakbudak laki yg macam bangang tu. Hipokrit. Selfish! And kurang dihajar. Hoho. Ne pengakuan ikhlas aku k? Aku lebih suka kelas 1ali. Bukan 2ali. And tak mungkin 3ali. Kan dah tak campoq? Upps, aku dah terkeluaq tajuk aa. Dahdah. Err, apa perasaan aku sebenaqnya la neh? Hmm. Nak tidoq lah.

SLEEP ;
For others : 
> a form of rest, a routine, a refreshment a quiet moment for the mind and body or perhaps a hobby <
But psych tells us that : 
> it is one of common forms of escape. Escape from loneliness, sadness, frustrations rejections and from almost any problem possible <
Hihihi. Aku setuju hundred percent ayat tu ! Lagi tiga hari aku  jadi budak form two. Next year, ni lah calon PMR ! Huft. Kbai, Assalamualaikum :) 

14 November 2011

Nasi Ayam :)

Haipp semuaa :D Well, u look the title meh. 'Nasi Ayam' wooh. Sedapp ! Hehehe. Bukan apa, tadi ne dekat kelas, kmi dpt makan free. Makan nasi ayam lah. Teacher kami belanja. Bukan selalu. So, apalagi? Kata org, musuh jgn dicari, rezeki jgn ditolak. Opps, ingat kmi dpt makan sesaja ka? Ada sebeb k. Erk, cite nye camne. Teacher cabar kami, exam last year ne semua mesti dpt A utk science. Then, dea akan belanja nasi ayam. If ada yg dpt B, org tu yg kena belanja *padan muka*. Pastu, dah exam segala. Tunggu aa result keluaq. Hmm. Result agak elok lah jugak. Just 3 org tk dpt A. Sokay lah kan? Bukannya fail pun, kan kan kan? Hmm. Takpa lah pasai tuu.

Then, tetiba ja, tadi ni teacher mai kelas kmi. Dah aa time tu tgh dok maen kad UNO. Erk, ingatkan nk kena marah sebab hingiaq ka apa? Rupanya teacheer suruh turun p makmal bio, makan nasi ayam. Hahaha. Teacher ne, buak saspen kami ja. Dahtu apa lagi? P aa makmal bio tu. Makan nasi ayam. Sedapp! Sambil tu dok menayang kt budak kelas laen. Jahad aku. Haha.

So, sapa sapa yg tkmai sekolah harini. Kesian kat ampa noh? Takleh makan nasi ayam. Hahaha.  Padan muka hampa :p *start dah perangai budakbudak*  Werrr~ Adawiyah amek tajuk aku! Huft. Hihihi, kbai ! Aaa, kami dah taw result exam. Hmm.

13 November 2011

Blog kengkawan aku !

Assalamualaikum, neh aku update sebab nk promote blog kengkawan aku neh. Kiranya nk up traffic blog depa lah. Kami semua neh masih dikategorikan sbg junior aa dlm bidang blogging neh. Well, aku nk buat baek sekali sekala en, apa salahnyaa? Disamping hampa view blog kawan kawan aku neh, hampa pun boleh blogwalking jugak, traffic blog hampa pun naek gak. Hehe. 


# err, gambar tadak kena mengena, tpi if nk follow aku pun boleh :p

Ada antara blog blog tu aku letak kt bloglist aku kt bawah tu. Tpi hampa rajin ka nk scroll benda alah tu? Mau aku pun aku malas, haha xD. So, tkpa lah kan. Entry kali ne memey sbb nk promote blog mereka di atas tu lah. K, harap hampa semua enjoy lah !

New Look :3


Assalamualaikum. Hoho, kemaren aku tk update apapa pun kan? Hmm. Bukan apa, takdak idea nk update pasai apa. Blurr doe. Aku nk blogwalking pun takleh sbb broadband neh buat hal. Jeles lettew. Haha xD Esok sekolah lagi. Tpi tkpa, minggu last neh boleh balek pukul 1.30, kira oke lah kan? Dok wtpa tah lama lama kt kolah tu. And esok gak start SPM kan? kan? Chaiyokk kakak2 and abang2 yg dok kat block atas tu yg suka buat hingaq bila turun tangga. And kelas aku lah yg jadi mangsa pencemaran bunyi tu. LOL xD Good Luck aeh! Bagi semua boleh score straight A's! Aminn.

Trololol, aku tuka template doe. Aku guna template designer je. Muehehe. Simple je kan? Boleh gak edit bagi lawa lawa guna simple template neh. Tapi kena pandai pandai search tuto aa. Kan kan kan? Lalala~ Kbai. Takdak idea nk update. Tak sabaq nk cuti sekolah. Kerja Rumah Terancang pun melambak. Thengsss a lot teacher ! Sayang teacherr. Bagi la lagi. Huft. K, aku sedaq tahun depan nk PMR. Kena buat banyak latihan, ulangkaji, revision, blablabla. Malas nk amek taw. Bagi la aku cuti kejap. Impak exam aritu neh pun tk hilang lagi ne. Masih berbekas di hati kepala otak. Hmm.

Nk promote blog kawan aku kejap. CLICK HERE ! 


And .. 
Good Luck to All SPM candidates. Straight A's! InsyaAllah :)

11 November 2011

Tagging Game #2



Yeahh. Aku update. Sebab kena tag oleh Atikah >budak lawaa< haha xD
Aku malas nk post rules segala bagai tu. 
Neh soklan dea k.

1. How my blog ?
2. What do you think about school ?
3. Sleeping is better or eating? Please tell me. I love both of them :)
4. What does you blog's url mean to you?
5. Let yourself being hurt for someone else or no ? Tell me why . I wish you could .
6. From my words, what do think about me ?
7. Your ambition ?
8. Do you have a boyfriend ? # soalan maut #
9. Favourite song ?
10. What meaning of love ?
11. Who is your bestfriend ?

My answer :3

>> blog hampa lawa k! Macam tuan dea. Kale pepel gitu. Just nice.
>> Sekolah? Bosan kot.
>> dua dua. Tidur, menyenangkan. Makan, mengenyangkan :D
>> ceritera-fatihah97 mean; story bout me :x
>> Err, tk mungkin! Buatpa nk menyakitkan diri kita demi org laen. Huft.
>> i dunno
>> Pensyarah, LOL xD
>> Ada. Mr Facebook + Mr Blogger. Kenai dak? :p
>> Bila aku jatuh cinta ~ Awi Rafael
>> Cinta; Cinta itu cukup melihat orang yang kita cinta bahagia.
>> Nurul Hidayah binti Haji Ahmad :3

Dahdah, aku malas nk buat soalan. And aku tatau nk tag dekat spa dah. Haha XD Kalau sapa sapa nk tag aku, boleh ja. Silakan :3 hehe.

Najwa and 11/11/11



K. Look at the date. Nice date rite? 11/11/11 :) Banyak org update pasai tarikh ni. Tpi bukan aku. Aku malas doe. Terlampau malas. Dah aa kebosanan dekat sekolah td neh. Then, balek sch ja, aku terus onlinee. Aku buka blog. And yeah, Najwa ad post something kt blog dea. Bila aku bukak and baca ja.. Aku cam nk nanges ja weh. *maaf terlampau emo* Tpi aku memey sedih aa. Dea kata dea retired dah kot dr Facebook, Blogger and so on lah. Tpi kenapa? Why? Awat? Pasaipa? Huhuhu. 

Rugi gila aku tk online semalam neh. Tk sempat nk chat ngn Najwa. Semalam dea online. Entah kenapa, aku  tk tergerak hati pun nk online semalam. Update blog pun tidak semalam neh. La neh, Najwa ada kat KEM. Kem apa entah~ Haritu dea ada gtau aku. Hope u r okay at there. Cepat cepatlah balek Najwa. Kmi nk mcj ngn hampa neh. T^T *tarik tisu*

Najwa. Najwa. Najwa. Walaupun kita ne kawan dekat FB ja. Tpi kmi rasa hmpa ne dh mcm BFF kmi taw ak? Walaupun kita bukan satu sekolah. Tpi kita ne rapat mcm kawan sekelas en? Haha xD *k, itu tk lawak :/* Hampa selalu dengaq masalah kmi. Hampa selalu bagi motivasi kt kami. Thank youuu. Lepasni spa lgi nk dengaq masalah km? Hampa dah deact. Huhu~

What I want to say to you :

  • kami akan rinduuuuuu nk chat ngn hampa
  • lepasni dah takdak sapa nk comment2 dekat fb kami, nk bgi notifications melambak
  • dah takdak sapa nk motivate kami
  • and and kami berjaya sahut cabaran hampa :')

Najwaa. Nanti kami  topup banyak2. Kami nk msj ngn hampa. Jgn tukaq numbe lagi taw. Najwa, kalau ada masalah kongsi kongsi aa ngn kami. Err, mmg kami takleh nk bgi nasihat yg berguna. Tpi, sekuran kurangnya kmi boleh jadi pendengar bgi maslah hampa tu ^^

Kk. Hujan lebat neh. Guruh berdentum dentam neh. Nk kena offline dah. Kang takpasai pasai rosak pulak netbuk aku neh. Babai and assalamualaikum.

Lima hari lagi nak p sekolah. Lepastuu, cuti ! Yeay :D


09 November 2011

Takmau p sekolah :>

Assalamualaikum :)
Huft, broadband lembap kalah toknek siput sedut aehh =.= Harini semua dah mula sekolah balek kan? Tapi ada jugak yg pandai pandai buat cuti tambahan. Almaklumlah, depa sendiri yg tadbir sekolah tu, kan kan kan? *sapa takmai? agak2 rapat dak aku perli hampa :p* Takpa takpa. At least aku p sekolah, dpt gak taw markah BA + PI :) Boleh taw markah org yg takmai tu. Kalau depa mai, sah aku takleh taw. Haha, baguih gak depa takmai. Sejukk ja kelas tu~ Haha xD

Aaaa, aku bosan gilaa p sekolah tadi. Takdak nk buat apa. Amni un takmai. Kalau tidak, leh suruh dea cita pasai kem yg dea p haritu neh. Werrr~ Akibat termelampau bosan, kami maen batu seremban. Kami p kutip batu kat bawah tu. Setaii dak? Buat dunno ja. Nak maen punya pasai. Tapi kan, seyess aku geram bebai gila gila aa waktu maen tu. Huft! Nak tw pasaipa? Aaa, aku kalah ngn depa >,< Kfine, aku taw aku tak tererr *sobbsobb* Dahdah, meluat aa maen batu seremban. Esok aku bawak congkak nah? Haha. Tah esok aku nak mai ka dak. Hurmm~ Esok yg sah sah dah takmai sekolah, Adilah + Sofea + Hidayah. Rinduuu hang la Dayah~ngek

Aku, aku, aku dah taktaw nk taip apa. Esok jom kita pakat pakat tak p sekolah nak? Haha. Idea jahad. Tolong aku rekacipta alasan jap. Aku takmau p sekolah neh~ Pleasee. Pleasee. Pleasee. Haha. Ouhh, ada adek comel tag aku dlm satu link neh. *adek eh?* Nanti kalau rajin, kite join eh. 


Neh result PI + BA kami. Bukan nk menunjuk kata aku ne pandai ka apa ka. Dah takdak apa nk tulis, aku nk share aa pasai result. Sorry k kalau ada yg meluatt ngn post aku kt blog ne. 
I'm not perfect like you!
Pendidikan Islam : 93 
Bahasa Arab : 87.5 *ada point tuu*

04 November 2011

Untitled !


Err. Aku nk update apa mlm ne? Aku bosan lah meng online sendirian. Ko tipu aa, ada 60 ++ available utk chat kt fb tu. Kata online sorang2. Haeshh. Memang lah banyak org online. Tpi, mcm lah aku nk chat ngn depa? Takdak keja nk p chat? Gilagilagila! Tadi kan, aku kan, kan kan kan... Banyak kan lah pulak. Tadi aku dpt coklat. Yg tu pun nk kecoh. Eh ehh, sukati kite aa kan? :p Aku update sambil mengigau neh. Eh ehh, skrg neh ade siaran langsung Anugerah Skrin kan? Kesian budak neh, baru nk sedaq. Jomjom kite bukak tv3! 

Aku sudah Fobiaa berCintaa~

Aku selsema doe harini. Doakan aku cepat sembuh okai? Aku takmau demam demam. Nak raya neh. Kang takleh nk makan daging korban lak. Makan aje yg dea ingat.

Cinta itu cukup melihat orang yang kita cinta bahagia 


#petikan daripada  http://pilhanhati.blogspot.com/ 

03 November 2011

Ponteng di Bengkel ? XD

Assalamualaikum . . . 

Aehh, tajuk semua nk sama aje. Farah Husna dah update dah tajuk neh. Adilah pulak otw nk update. Aku? Tengah mengupdate aa. Memang lah tajuk nak sama, kami dah bincang dah tadi ne. Tapi kmi ada versi tersendiri taww. Kami satu geng ponteng dari dengaq ceramah motivasi ape entah kat dewan form three tu. Err, mulamula alasan kami sbb nk p bengkel KH lah kn? Sbb tu waktu KH. Then, smpai ja kt bengkel.. Cekgu Zuhdee kata, kamu dh taw kn result kamu tu? Dah aa. Buat Kerja sendiri aa. 

Mulamula, aku p amek borang koko sbb nk amek tandatangan cgu Zuhdee. Then, smpai balek kt bengkel, depa tgh dok buat mesyuarat bengkel lak. Aku join aa. Pastu, Fatin + Amirah + Sakinah + Taqiyyah p library. Tu geng baekbaek uu. Depa p buat folio. Kami? Kaki menyembang aa. Lepastu. cekgu pun dgn baek hatinya fahamm kami. Cekgu pun blah ke bilik sebelah. 

Kami start buat keja tak berfaedah aa. Nk taw 'kami' tu sapa? Kami tu : aku + Husna + Hidayah + Wanie + Rab +  Adilah + Qistina. Adilah suruh kami buat story telling kt ctu. Amboiyy~ Mentang2 aa dea juara story telling sch rendah. Nk lawan aa tu? Haha XD Suruuh dea cerita takmau lak. Then, Wanie ngn Husna dok buat konsert lak. Dok menyanyi lalalaguu, tak sedapp pun :p *tak sedaq dea pun nyanyi sama, booo* 

Sepuluh minit lagi nk rehad, kami keluaq rehad awai. Idea Rabiatul Adawiyahh na. Kami pakat p koop. Then, dengaq suara penceramah tu dok bagi ceramah. Reaksi kami? Erk, tak abeh lagi kaa ceramah tu? Gena ni? Kang cekgu tarik kita p ctu gena? Nak rehad nii. Jomjom blahblah. P canteen duluu aa, lapaq neh. Neh, lepas kita p kantin? Nk p mana? Nk sembunyi kt mna? Weii~ Nak lalu kot mana ni p kantin? Mana leh lalu kot tu, kantoi sakgi. Tengok tu. Seribu satu persoalan diluahkan oleh kami. Takmau p dengaq ceramah punya pasai.

Dah lepas p makan kt kantin. Tanya lagi, nk p bengkel ka librray? Aaa. Lastlast, semua setuju p bengkel. Mula2 cekgu Harizan tk bagi masok seyh. Adoyai cekgu~ Paham lah kami ne cekgu. Kami tk sanggup p dengaq ceramah tu. Tensen doh. Aku kata kat cekgu, takpa lah cekgu, kami dok kat luaq je aa. Dah cekgu takbagi masuk. *nada merajuk :p* And, cekgu teroih bagi masok. Haha XD Dok sembang sembang lagi. Bosan gilaa. Tpi, kalau p dengaq ceramah tu? Err, no komen aa. Then, tetiba ja cekgu Zuhdee mai jenguk kot tingkap, hampa tak p dengaq ceramah ka? Kami? Err, kami lari dari ceramah tu la yg mai dok kt cni. Dahtu semua pakat gelak XD

Then, ada bebudak lelaki kelas aku mai. Depa gtau yg ceramah tu dh abeh. So? Apalagi, blah aa. Nk dok wtpa lama2 kan kt ctu? K, tamat dah kes ponteng kami neh. Alaa~ Bukan selalu pun kmi boleh buat mcm ni. Ujung2 taun nehh, buat nakal cket. Takkan asyek nk jadi budak skema ja? K, harap hampa enjoy aa dgn post aku yg panjang2 neh. Tataw aa, maken lama post aku maken panjang seyhh. 

Aku nak ucapkan bebanyak banyak terima kaseh dekat 'Geng Ponteng' aku! Sebab hampa dah buat kau happy sgt2 harini. Sedikit sebanyak, aku dah boleh lupakan masalah aku tu. Love u all ! 

02 November 2011

U Smile , I Smile

Err, update lagi ? Aahh. Kesah lak! Blog aku! Sukati aku aa nk update berapa kali sehari pun. 
Korang korang. Korang suka tolong kawan korang tak? Sukeeww ? Kite pun suke jugee wak. K,stop merapu meraban. Geli aa. 


saya suka tengok senyuman kawankawan saya ,
saya taksuka tengok deorang sedih ,
saya sanggup buat apa saja asalkan deorang gembira ,
biarlah saya menanggung kesedihan berseorangan ,
kerana . . 
dengan senyuman dan kegembiraan mereka ,
mampu membuat kesedihan saya beransur hilang ,
mampu membuat saya gembira bersama mereka ,
indahnya sebuah persahabatan ,
manisnya sebuah ukhuwwah kerana Allah .
>semoga persahabatan ini berkekalan hingga ke akhirnya<


Aku tak reti nk bermadah puitis. Aku bukannya minat sgt bahasa melayu. Aku bukannya penggemar seni sastera. Aku adalah aku. Mintak maaf lah kalau terdapat kesalahan dari segi penggunaan bahasa dan tatabahasa. Haha XD Ayat skema . 

Put A Smile On :)


Assalamualaikum :> Buat sesiapa yg baca neh . .

Yeah! Semalam aku buat post emo + sedihsedih gitu kan? Harini aku nk buat post happy lak. Pelik aa minah ni. Kejap sedih, kejap happy en? Haha XD Bukan apa, aku neh kalau sedih bukannya lamalama sgt. Sehari ja pun. Dahtu oke balek aa. Tpi, aku maseh ingat aa benda yg buat aku sedih tu. Takkan senangsenang ja aku nk lupa? 

Err. Harini aku dpt result BI. Mulamula tu cuak jugak aa nk tau result tu. Tpi, Alhamdulillah. Aku dpt A. Then aku dpt result Science. Science pun dpt A jugak. Terima kasih Ya Allah. Aku dpt B utk KH ja. Tpi utk Science + BI aku dpt A. Aku dah sedaq aa, kita kena bersyukur dgn apa ja result yg kita dpt :'). Aku bukannya nk bangga sgt ngn result aku tu. Aku tau lah result aku tk seHebat result org laen. Aku neh dpt result biasa biasa ja.Dahdah, katup aa pasai result neh.

Then, masa aku ngn kawan2 aku tgh syiokk dok maen kad UNO //err, bukan aku yg bawak Tetiba Kinah mai  habaq yg cekgu2 nk buat spotcheck kt budakbudak form2. Mulamula aku rilex ja sbb aku tk bawak pun benda2 yg dilarang oleh sch. Tetiba aku teringat novel Amni. Aku bawak novel tu sbb nk Wani pulak nk pinjam. Nehh, kalut ! Pastu teringat lak . . . pendrive aku. Erk, sebenaqnya bukan ada apa sgt dlm pendrive tuu. Kosong je~ Haha XD Saja nk buat cuak :p Pastuu depa tu pandai aa cari tempat nk sembunyi brg2 tu. Tpi, last2 takdak pun spotcheck tu. Sebab? Sebab... Err, entah laa. //Takbuat terus lagi bagus >,<


Lepastu lepastu. Cekgu takmasuk kelas pun. Aku dok baca Novel Panas Salju. Err, aku rasa novel tu tak dilarang kot sbb novel tu kan utk KOMSAS Form 3. Kira baek aa tu aku baca, haha XD. Bukan apa, dengaq kata mungkin kami dh tk guna novel tu tahun depan. So, sebelum cekgu nak kutip balek buku tu, biaq aku baca dulu. Tapi, aku baca pun tak feel aa sbb geng aku //Wani + Dayah + Husna dok buat lawak bodo depa tu. Huh~ Kacau betoi la ! Haha XD

Banyak pulak aku update harini? Sebab terlampau gembira kot? Ada lagi aku nk cerita neh. Tadi ada jamuan PPIM. Best aa. Makan makan kn? Dahtu ada sesi penyampaian hadiah lak utk aktiviti2 yg kami buat masa perjumpaan dulu dulu neh. mau tak syiokk? Kumpulan aku sja dpt TIGA hadiah derr~ Kami menang tiga aktiviti. Hakhak. Pulun kat kami saja aa. Taon depan nk pulun lagi aa. Biaq menang semua.

Err, panjang dah kot. Sakgi hampa taklarat nk baca pulak. Biasa aa, time aku happy happy ceni mau boleh nk buat post berformat karangan tuu. Haha XD Dahdah. Apapapun . . Aku nk ucapkan tahniah kat Farah Husna ! Sebab? Tanyaa dea aa. Mana leh gitau, kan husna kan? Kbai. InsyaAllah esok aku update lagi. Assalamualaikum :)

01 November 2011

Aku dan November

Assalamualaikum :> Kelmarin aku tk update kn? Haha XD Terlupa nk update lah. Adoiyy~ Aku terlalu sebok dok buat Folio Sejarah dgn Hidayah semalam. Alhamdulillah, siap jugak akhirnya. Esok dah nk kena hantaq. Dahdah, aku takmau pkiaq pasai Folio tu aa. Buat serabut kepala ja. Erk, aku baru dapat result Math ngn KH. Math tu? Mulamula aku dapat B. Then, ada pertambahan markah + soalan bonus lah apa lah. Pastu, Alhamdulillah. Aku dapat A jugak. 

Thank you Allah . Thank you Teacher Siti Sakinah. Thank you mak, abah.
Oh yea! Tadi en, kena hantaq buku teks. Terbaekk lah! Berat gila. Dahtu dpt buku teks form three lak. Aiyark, semua tebaltebal meh. Nasebaek dopt buku teks barubaru. Jangan jeles oke? Haha XD Tak kisah la buku lama ka buku baru ka, janji tujuan nk belajaq kn? :3

Sesiapa nak baca, boleh mintak password dekat efbee oke? Neh masalah peribadi aku aa. Sedeyh maa T^T


Mungkin aku tak online efbee buat sementara waktu neh. Aku nk tenangkan perasaan aku dulu. Kalau online pun sekejap sekejap aja. Aku dah takdak mood nk online efbee. Hihihi~