02 December 2012

Review novel : Amir Minah Macho

Assalamualaikum pemuka bicara.

Dikala semua orang tengah rancak melayan bola di tv1 mungkin? Entah lah duduk kat dalam bilik, so mana nak tau sangat kan? Tatkala ini, jari jemari ku pantas menari di atas keyboard. Menari? Menari? Menari?Kahkahkah ayat sastera tak jadi woi -.- Ohkay back to the topic, eh sekejap topik pun aku tk letak lagi nk back pasai apanyaa kan? Lulz *le searching for title ...*
-----------------------------------------------------------------------------
Ohkay tu entry malam tadi taip tak habis sebab? Err ada sebab-sebab tertentu lorh. Harhar. Hm, so dengar cerita eh tak baca kat facebook katanya Harimau Malaya menang kan? K tahniah. Lol. Stop.

Hmm. Kelmarin, aku beli novel baru. Ye gediknya nk cerita -.- Hahaahahahaha gelak versi tak ikhlas langsung. Tajuk novel tu 'Amir Minah Macho'. Ehem, mesti semua boleh teka kann, ala cerita ni pasai seroang perempuan nk berlagak tomboi lah derr. Tapi sweet giler adfghjkl kau tahu? And for me, novel ni dea punya jalan cerita takdak lah sama mcm novel2 yg lain tu kan? Yg selalunya kita boleh agak dh ending dea mcm mana. Sebagai contoh hero + heroin tu kena kahwin paksa, mula2 tak suka then jatuh cinta, what a happy ending -.- Tapi novel ni, dea lain sikit tauu. Walaupun still ada part yg dea kena kahwin paksa, tpi tk sempat kahwin woi sbb kononnya dea meninggal sbb eksiden time dea nak balik kampung (?) Sedih gila kot time tu sbb dea dah berubah jadi baik.. then boleh pulak eksiden.. time dea dah nak balik kampung.. kahwin dgn laki pilihan emak dea.. whoaaaaaaaa T^T Tragis tak cara aku cerita tu? Anyway ending dea mmg tak disangka-sangka lah .______. Nak tau? Pi cari kat GoogleBook *mau ada la* Takpun sila lah berkunjung ke kedai-kedai buku berhampiran rumah anda untuk membelinya. Sekian :P 


Taraaaaaaaaaa. Ni cover novel tuu~ Kyaaaa, hampa tau dakk, aku jumpa link blog penulis dea and hampa boleh baca online dekat SINI. Update : tapi taktau lah ada full story ke tidak ye.

Heww. La aku dah dpt tajuk apa nak letak utk entry kali ni. So,enjoy reading ye ^^ I found about 2AM nyanyi lagu Bila Terasa Rindu so try lah search kt youtube then jumpa :D Weee~ Bestt. Tekan SINI kalau nak tengok. Daa, gtg Assalamualaikum :)

5 comments:

Nurul Farahizzati said...

macam best! ;)

Aisya Fatihah said...

@Nurul Farahizzati novel tu ke? aaaaa mmg best ! *promote2 suruh baca. hee~

◕‿◕Syasya◕‿◕ said...

Assalamualikum ,haii bw sini tag kamu :)sorry selalu tag
♥ http://littlemisspink-syazwani.blogspot.com/2012/12/special-year-end-ga-fy-nad.html
♥ http://littlemisspink-syazwani.blogspot.com/2012/12/partner-end-year-giveaway-by-hadifah.html
Btw jum join ni
♥ http://littlemisspink-syazwani.blogspot.com/2012/12/segmen-upkan-follower-by-lobak-merah.html

Aisya Fatihah said...

@Syasya : sokayy takpaa. thanks sbb sudi tag saya ^^ insyaAllah nnti sy join~ hee

ku nur zawani said...

nt nk borrow>_<